Despre ARPDM

Asociatia Romana de Psihoterapie psin Dans si Miscare (ARPDM) este o organizatie ce sustine oamenii care s-au apropiat de ea de-a lungul timpului, oameni interesati de conexiunea corp- minte- suflet si de imbogatirea acesteia.

In 2005 a venit, pentru prima data in Romania, la Sibiu, un terapeut care folosea psihoterapie prin dans si miscare combinata cu art-terapie si abordari psihosomatice: Carmen Gaadt Stephan. Incepand de atunci, am adunat experienta dupa experienta si ne-am largit viziunea si contactele in acest domeniu. Primul obiectiv a fost sa formam oameni care sa poata oferi acest gen de suport unei categorii vaste de clienti pentru a nu fi necesar sa aducem specialisti din afara tarii.

In 2012, am contactat Asociatia Britanica de Psihoterapie prin Dans si Miscare si am avut placerea sa fim coordonati de Penelope Best, un profesionist cu greutate la nivel european. Am inceput sa experimentam cu workshopuri introductive, iar intre 2014-2016, cu sprijinul Asociatiei Romane de Terapii Expresive s-a concretizat prima formare continua, pentru specialisti, in Psihoterapie prin Dans si Miscare din Romania. Cu 11 formatori de renume european, formarea a fost acreditata de Colegiul Psihologilor din Romania. 20 de studenti au absolvit si au dus in practica lor principiile si spiritul abordarii.

In 2016, ARPDM a devenit furnizor de formare acreditat de CPR si in ianuarie 2017 a inceput a doua generatie de studiu.

Fiind o mana de oameni care au pornit fara sustinere financiara, am crescut incet, organic, sprijinindu-ne pe creativitate si o echipa din ce in ce mai solida. In octombrie 2017 am devenit membrii ai Asociatiei Europene de Terapie prin Dans si Miscare.

Sustinem cu tarie practica supervizata continuu, pentru sprijinul si clarificarea profesionistilor. In acest sens aducem specialisti din UK care sunt pregatiti in supervizare creativa.

Pe 11 noiembrie 2017 a avut loc la Bucuresti primul eveniment de tip Ziua Dans-terapiei, o zi cu workshopuri gratuite pentru publicul larg. Pe 3 martie 2018, a fost editia a doua a Zilei Dans-terapiei, de aceasta data la Bucuresti si la Iasi.

Am facut proiecte cu EY Romania, cu Fly&Go, cu Clubul de Dans Sportiv Phoenix. Construim parteneriate cu Fundatia Inocenti, cu Clinica Recover, cu Asociatia Nationala a Hemofilicilor din Romania si altele. Ne dorim sa ajungem in spitale, in centre comunitare, in gradinite si scoli pentru a ajuta oamenii in suferinta sa-si recupereze energia, sa se reconecteze la corp, sa-si imbunatateasca viata. Speram ca vom fi din ce in ce mai multi cei care se vor forma in aceasta metoda pentru a ajunge la cat mai multi beneficiari.

Si speram ca vom primi sprijinul celor care descopera munca noastra si cred ca putem ajuta.