Formare de lunga durata

Formare în Psihoterapie prin Dans și Mișcare:

Dăm startul inscrierilor pentru o nouă generatie a formari in psihoterapie prin dans și mișcare.

Formarea va incepe in  Septembrie 2021, va dura 3 ani si jumatate si se va incheia in Noiembrie 2024. Vor fi cursuri online, cateva experientiale (fata in fata) si tabere de vara.

Te așteptăm să te înscrii dacă:

 • ai deja o profesie care presupune lucrul cu oamenii(psihoterapeuti, consilieri, medici, asistenți sociali, coregrafi, dansatori,  etc) și iti doresti sa integrezi metodele creativ-expresive de psihoterapie prin dans și mișcare în activitatea ta profesională,
 • ești absolvent al studiilor de licență și masterat în domeniul psihologiei, psihopedagogiei speciale sau altor specializări înrudite și dorești sa începi o carieră în psihoterapia prin dans și mișcare,
 • indiferent de profesia ta, ești interesat sa folosesti instrumente de psihoterapie prin dans și mișcare pentru creșterea și dezvoltarea ta personală.

Suntem în curs de obținere privind avizarea pentru programul de formare de lungă durata (formare de baza) din partea Colegiului Psihologilor din România, urmand sa revenim cu detalii de îndată ce primim aceasta avizare.

Veti dobandi, printre altele, următoarele cunostiinte si abilități:

 • cum sa va angajati creativ în procesul terapeutic alături de clienți  “folosind mișcarea liberă a corpului și dansul autentic, pentru a ajuta la integrarea aspectelor emoționale, cognitive, fizice, sociale și spirituale ale sinelui.” ADMP UK – Asociația de Psihoterapie prin Dans și Mișcare UK;
 • cum sa permiteti  clienților să se exprime creativ, sa incurajati relaționarea în mod sănătos, astfel încât aceștia să își rezolve dificultatile si sa își dezvolte punctele forte;
 • sa cultivati  conexiunea  minții cu corpul;
 • sa observati si folositi terapeutic legatura dintre mișcare si emoție;
 • sa detectati și să ajutați  la îmbunătățirea unor tipare de gândire și simțire care se reflectă în modul spontan de mișcare al clienților;
 • sa stiti sa lucrați cu diferite tipuri de populatie si cum să vă construiți planuri de intervenție pornind de la observațiile realizate și nevoile acestora;
 • folosind cele de mai sus, sa cultivati o conexiune autentică și profundă cu sine cât și cu clienții.

Condiții de participare:

 • Minimun 10 ore de formare preliminara în cadrul unui atelier introductiv în psihoterapie prin dans si mișcare si minimum 10 ore de dans terapeutic (dans contemporan, 5 Ritmuri, etc) la care ați participat în perioada 2020-2021.
 • pentru a veni în întâmpinarea celor care nu au putut participa la atelierele introductive de pană acum, ne propunem sa mai organizăm doua  ateliere introductive in aceasta vara (04-05 Iunie anunt postat pe pagina de facebook si 06-07 August, online pentru care vom reveni cu mai multe detalii)

Modalități de înscriere:

 • Pentru înscriere vă rugăm să trimiteți mail la adresa atelieredansterapie@gmail.com;
 • Termenul de înscriere este 16 August 2021;
 • Numărul minim de participanti care ne permite începerea formării este de 15 persoane iar numărul maxim de 22 de persoane;
 • Procesul de înscriere va continua cu  un interviu,  pentru a discuta mai multe detalii despre participant și angajamentul lui în aceasta formare.

Costul formarii: 

– 4100 de euro varianta de plata integrala iar variantele pentru plata in mai multe tranșe vor fi anunțate cât mai curând posibil.

 Nu sunt incluse costurile de cazare și transport pentru taberele de vară si pentru workshopurile organizate în format fizic.

Structura si perioadele de desfășurare a cursurilor sunt in tabelul alaturat.

Orele de desfășurare pentru perioadele de weekend online: Vineri, orele 16-21 și Sambata, orele 10-16; ( 10 ore/weekend, bilunar, exceptand lunile Ianuarie si Iunie, iar in  lunile  Decembrie si August nu se vor tine cursuri).

Orele de desfășurare pentru workshopurile experientiale (fata in fata): Joi, orele 18-21, Vineri, orele 10-18, Sambata, orele 10-18, Duminica, orele 10-15 (22 ore) iar programul pentru taberele de vara (42 ore) va fi comunicat studenților mai aproape de începere.

Intrucat dorim sa va oferim accesul la o formare de inalta calitate in domeniul dans-terapiei, aliniată la standardele Asociației Europene de Terapie prin Dans si Mișcare, majoritatea formatorilor vor fi dans-terapeuti (cu studii de doctorat) cu experiență in domeniu din Marea Britanie si nu numai (exp. Richard si Mary Coaten  – supervizorii acestei formări, Hilda Wengrower, Celine Butte, Susan Scarth). De asemenea vom avea si cativa formatori romani cu experienta, care vor fi invitati sa susțină cateva dintre temele importante din formare.

Este important sa fiți cunoscători de limba engleză, întrucât nu asigurăm translator, iar majoritatea cursurilor sunt predate de către formatori străini iar temele și eseurile vor fi scrise tot în limba engleză.