Membri

Psychologist evaluates the mental processes.

Irina Țepuru

Presedintele ARPDM

Este psihoterapeut autonom, acreditat de Colegiul Psihologilor din România, cu o experiență de 15 ani in domeniu. Pasiunea ei cea mai mare este psihoterapia prin dans si miscare, de aceea a adus in România o variantă de formare a specialistilor in această metodă si este Presedintele Asociatiei Romane de Psihoterapie prin Dans si Miscare. Are formare in psihoterapii scurte orientate pe resurse si solutii, in psihotraumatologie si in EMDR. A urmat si un master de psihoterapie analitică. Si-a inceput practica in sistemul de protectie a copilului si are multă experiență in lucrul cu copii si familii. De asemenea, are multă experiență in lucrul cu trauma, fiind membru al Institutului pentru Studiul si Tratamentul Traumei. A participat la conceperea de programe terapeutice, formative si de dezvoltare strategică. Lucrează in practică privată cu multe categorii de clienți, susține grupuri psihoterapeutice si workshopuri.

Dan Țepuru

Membru Fondator ARPDM

Dan Tepuru, antrenor si arbitru de dans sportiv, acreditat de Federatia Română de Dans Sportiv, cu experiență de 20 de ani, cu perechi in finalele Campionatelor Europene. Fost campion national al Romaniei la dansuri Latino-Americane. Membru fondator al ARPDM cu participare la workshopuri de Analiza Miscarii si nu numai. Este coregraf al unei trupe de dans si are numeroase colaborari in spectacole de dans. Lucreaza mult si cu adulti neprofesionisti in cursuri de initiere dar si in pregatire de tip PRO-AM. Este apreciat pentru maniera in care reuseste sa stimuleze creativitatea, sa medieze relationarea intre dansatori, sa prelucreze blocajele si limitele si sa scoata maximum din potentialul personal al celor cu care lucreaza.

Monica Andrici

Vicepresedintele ARPDM

Lucrează în practica privată, fiind psihoterapeut sub supervizare, acreditat de Colegiul Psihologilor din România. Are o experiență de peste 10 ani în lucrul cu diverse categorii de clienți, atât individual cât și în grup. Și-a început activitatea profesională lucrând ca psihopedagog în cadrul Centrului de Recuperare pentru Copii cu Dizabilități Multiple și Familiile lor. Are formarea de bază în Psihodramă Clasică și a absolvit formarea continuă în Psihoterapie prin Dans și Mișcare, promoția 2014-2016. Interesul pentru diverse modalități de exprimare ( mișcare și dans, teatru, arte plastice) a însoțit-o de-a lungul întregii activități profesionale. A participat la organizarea și derularea celui de-al doilea program de formare continuă în Psihoterapie prin Dans și Mișcare, organizat de ARPDM.

Loredana Larionescu

Membru Profesional ARPDM

A obţinut licenţa în psihologie la Universitatea Paris 8 şi Masterul în Psihoterapie Experienţială Unificatoare la Universitatea Bucureşti, fiind înregistrată ca psihoterapeut sub supervizare la Colegiul Psihologilor din România. Este absolventă a promoţiei 2016 a formării în Dans Terapie oferită de Asociaţia Română de Psihoterapie prin Dans şi Mişcare. Are la activ patru ani de Aikido şi Tai Chi, a predat, a apărut pe scenă şi a coordonat spectacole de dans irlandez mai bine de cinci ani, iar în prezent practică tango argentinian, dans contemporan (în special metoda Gaga şi contact improvization), cu ajutorul cărora îşi exersează conştiinţa corporală, empatia kinestezică, şi nu în ultimul rând inspiraţia creativă. Lucrează cu adulţii, oferind psihoterapie, consiliere şi dezvoltare personală în şedinţe individuale, de cuplu sau de grup, atât prin metode verbale cât şi artistice (dans, pictură, modelaj etc).

Miriam Moroianu

Membru Profesional ARPDM

Mihaela Olimpia Ruscior

Membru Profesional ARPDM

Sorina Petrescu

Membru Profesional ARPDM

Profesor Coregraf si Fondator @ TMoves, Consilier in analiza miscarii cu formare in dans-terapie, Trainer in dezvoltare socio-emotionala prin dans-terapie pentru copii, Shadow, Ways of Seeing Practitioner, Psihopedagog in formare, Membru in Grupul de lucru Training Standards al Asociatiei Europene de Terapie prin Dans si Miscare După mai bine de 25 de ani de dans am început să promovez beneficiile dansului asupra corpului, minții și dezvoltării socio-emoționale ale familiilor. Pentru a ajunge la o dezvoltare armonioasă  consider că este nevoie de o abordare inter-disciplinară, care să privească corpul uman ca un întreg. În prezent lucrez atât în educație, cât și propria sală de dezvoltare prin dans creativ și dans-terapie pentru copii tipici, sau care întâmpină dificultăți în gestionarea emoțiilor, cât și neurodiverși și familiile acestora. Sorina are o diploma în coregrafie,este licențiată în științe economice, masterandă în științe politice participând în a doua generație de formare prin dans-terapie (2019) și este singurul ‟practitioner” Ways of Seeing din România, o metodă dezvoltată de dr. Suzi Tortora de la New York. Această metodă se bazează pe principiile sistemului Laban de analiza a miscarii, neurostiinta, principiile psihologiei dezvoltarii, dezvoltarii motorie, cercetare și practică, și principiile terapiei prin dans si mișcare. În prezent se formează ca psihopedagog lucrând prin dans-terapie cu copii neurodiverși din 2019, iar cu copiii tipici din 2017. În activitatea sa îmbină pe lângă tehnici de creativitate și dans, tehnici de mindfulness, meditație, QiGong și arte marțiale.

Patricia Dubalaru

Membru Profesional ARPDM

Luxita Bara

Membru Profesional ARPDM

Diana Lucia Vasile

Membru Fondator ARPDM

Geta Săndulescu

Membru Profesional ARPDM

Licențiată în Psihologie, cu studii completate prin master-ul interdisciplinar Psihologie-Pedagogie și Artă Teatrală în Educație (PED-Arte), precum și masterul în Psihoterapie Cognitiv-Comportamentală. Psiholog clinician si Psihoterapeut, acreditată la Colegiul Psihologilor din România. Absolventă a Formării în Psihoterapia Cognitiv-Comportamentală (formare de bază) și a Formării în Psihoterapie prin Dans și Mișcare (formare continua). Formator și trainer Qigong. “Cred în potențialul fiecăruia dintre noi și însoțesc clientul în propriul proces de (re)descoperire. Îmbin creativitatea cu tehnicile validate științific așa încât alianța terapeutică și întregul proces terapeutic să aibe loc pe un fundament cât mai solid”. Pasionată de educația continuă, Geta participă în proiecte medicale, proiecte educaționale (cu apariții în presa scrisă și audio-TV), grupuri de dezvoltare personală și terapie individuală.

Alina Florea

Membru Profesional ARPDM

Abordarea holistica a videcarii este modalitatea in care a inteles sa lucreze in practica privata, dupa ani de studiu si cautari cu privire la ce anume ne influenteaza sanatatea fizica si cum o putem pastra sau recupera. In acest proces de a intelege cum functioneaza fiinta umana, a urmat formari si specializari in diverse domenii. Este psihoterapeut sistemic autonom acreditat de Colegiul Psihologilor din Romania, avand o experienta de 7 ani in lucrul cu oamenii, in sesiuni individuale, de cuplu, de familie si de grup. Este terapeut specializat in Metoda Constelatiilor Familiale si a Gandirii Sistemice Fenomenologice, in Psihoterapia prin Dans si Miscare, Psihosexologie, Psihosomatica (terapia persoanelor cu afectiuni/boli fizice) si in curs de formare in metoda de vindecare Somatic Experiencing. Sustine grupuri de terapie si workshopuri de dezvoltare personala pe diverse teme, inclusiv de educatie parentala – “Cum sa le vorbim copiilor despre sexualitate”. Lucreaza prin metoda Psihoterapiei prin Dans si Miscare si a terapiilor somatice cu grupuri de persoane, creand si sutinand in ultimii ani programe de terapie de grup ca “Dansul emotiilor”, “Vindecarea sexualitatii feminine” si “Trezirea feminitatii”. De asemenea, in vederea abordarii sanatatii inclusiv in plan fizic, s-a format si lucreaza si ca Fitoterapeut, Consilier Nutritional (inclusiv Onco-Fito-Nutritie pentru persoanele cu cancer) si  Instructor Pilates. Isi desfasoara activitatea profesionala in orasul Iasi (si online) si este fondator pentru: Centrul Dianthis (centru pentru dezvoltare personala si psihoterapie), din 2014 Somatik Center – centru pentru sanatate corp-minte-suflet, din februarie 2021