Psychologist Profile

Sorina Petrescu

Membru Profesional ARPDM

Profesor Coregraf si Fondator @ TMoves, Consilier in analiza miscarii cu formare in dans-terapie, Trainer in dezvoltare socio-emotionala prin dans-terapie pentru copii, Shadow, Ways of Seeing Practitioner, Psihopedagog in formare, Membru in Grupul de lucru Training Standards al Asociatiei Europene de Terapie prin Dans si Miscare

După mai bine de 25 de ani de dans am început să promovez beneficiile dansului asupra corpului, minții și dezvoltării socio-emoționale ale familiilor. Pentru a ajunge la o dezvoltare armonioasă  consider că este nevoie de o abordare inter-disciplinară, care să privească corpul uman ca un întreg. În prezent lucrez atât în educație, cât și propria sală de dezvoltare prin dans creativ și dans-terapie pentru copii tipici, sau care întâmpină dificultăți în gestionarea emoțiilor, cât și neurodiverși și familiile acestora.

Sorina are o diploma în coregrafie,este licențiată în științe economice, masterandă în științe politice participând în a doua generație de formare prin dans-terapie (2019) și este singurul ‟practitioner” Ways of Seeing din România, o metodă dezvoltată de dr. Suzi Tortora de la New York. Această metodă se bazează pe principiile sistemului Laban de analiza a miscarii, neurostiinta, principiile psihologiei dezvoltarii, dezvoltarii motorie, cercetare și practică, și principiile terapiei prin dans si mișcare. În prezent se formează ca psihopedagog lucrând prin dans-terapie cu copii neurodiverși din 2019, iar cu copiii tipici din 2017. În activitatea sa îmbină pe lângă tehnici de creativitate și dans, tehnici de mindfulness, meditație, QiGong și arte marțiale.


Book an Apointment
  • Connect:

Experties

Practice Areas